Κεντρική ΣελίδαΠοιοι ΕίμαστεTOEIC


Φίλοι Σπουδαστές και Γονείς.

 

Αυτή η σελίδα ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΔΕΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΛΗΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ,

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

 

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ TOEIC (Test of English for International Communication) ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ.

 

Το TOEIC είναι ένα πολύ καταξιωμένο σε διεθνές επίπεδο τεστ γλωσσομάθειας που δεν συμφέρει οικονομικά στα ανταγωνιστικά φροντιστήρια να το διδάξουν αλλά και να το παράσχουν ως εναλλακτική λύση στους μαθητές τους αντί για το καθιερωμένο LOWER και Advanced.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΡΟΛΟ Η ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ!!!

 

Ξεκινάμε λοιπόν παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή:

ΤΟ TOEIC KAI ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

TO ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η λέξη TOEIC είναι τα αρχικά των λέξεων Test Of English for International Communication.

Αυτό και από μόνο του αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας είναι κατεξοχήν επικεντρωμένο στο να βοηθήσει τον κάθε νέο και την κάθε νέα να αναβαθμίσει τα προσόντα του και να ανταγωνιστεί καλύτερα στο απαιτητικό κόσμο των επιχειρήσεων.

Αρχικά είχε σχεδιαστεί για να ελέγξει την ικανότητα επικοινωνίας στην Αγγλική, των επαγγελματιών που εμπλεκόταν σε διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές. Με τον καιρό το TOEIC έγινε αποδεκτό ως ο πλέον  αξιόπιστος τρόπος αξιολόγησης που τελικά υιοθετήθηκε από πολλούς επαγγελματικούς και ακαδημαϊκούς φορείς παγκοσμίως.

Η πλειονότητα των μεγάλων ομίλων του εξωτερικού, καθώς και περίπου 2.000 Ευρωπαϊκές εταιρείες, βασίζονται στο TOEIC® για την εξακρίβωση του επιπέδου του προσωπικού τους.

Μεταξύ άλλων, το TOEIC® χρησιμοποιείται και είναι αποδεκτό και από τις ακόλουθες πολυεθνικές εταιρείες: Renault, Ford, BMW, Volkswagen, Deutsche Bank, Nat West, Coca Cola, Procter and Gamble, Esso, BP, Hewlett Packard, Apple. Ποιος ενεργός πολίτης σήμερα δεν γνωρίζει τουλάχιστον τις μισές από αυτές τις εταιρείες;

Ας δούμε όμως τι λέει για το ΤΟΕIC ή ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ο ίδιος φορέας που παρέχει και τις εξετάσεις LOWER και ΑDVANCED:

( http://www.hau.gr  - Διεύθυνση Μασσαλίας 22 Αθήνα,

Τηλ:210-3680090)

«Τι είναι το TOEIC τεστ;»

Με περισσότερους από 5 εκατομμύρια υποψήφιους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, το TOEIC® είναι ο ηγέτης στις εξετάσεις πιστοποίησης Αγγλικής γλώσσας. Mε τη συχνή διεξαγωγή του, κάθε εβδομάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τακτικά σε όλη την περιφέρεια, το TOEIC® είναι το πιο ευέλικτο τεστ στην Ελλάδα. Αναγνωρίζεται τόσο από τον ιδιωτικό τομέα όσο και από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και το Ελληνικό κράτος.

Το TOEIC® διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης κάθε εβδομάδα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τα δυο βασικά εξεταστικά κέντρα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, εξετάσεις TOEIC μπορούν να διεξαχθούν έπειτα από ζήτηση σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπως: Αλεξανδρούπολη, Γρεβενά, Δράμα, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κοζάνη, Λάρισα, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Πάτρα, Πύργο, Ρόδο, Χανιά. Για τις ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων TOEIC στην περιφέρεια μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω του site μας www.hau.gr ή καλώντας στα γραφεία μας στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη.

 

Το TOEIC® είναι ένα τεστ που υπολογίζει με ακρίβεια το επίπεδο γλωσσικής επίδοσης, ατόμων των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι η Αγγλική. Χρησιμοποιείται ως εργαλείο αξιολόγησης στον χώρο των εταιρειών, προκειμένου να διευκολύνει την σωστή επιλογή προσωπικού που ενδιαφέρει τους τομείς ανάπτυξης ανθρωπίνου δυναμικού. Η πλειονότητα των μεγάλων ομίλων του εξωτερικού, καθώς και περίπου 2.000 Ευρωπαϊκές εταιρείες, βασίζονται στο TOEIC® για την εξακρίβωση του επιπέδου του προσωπικού τους. Μεταξύ άλλων, το πελατολόγιο του TOEIC® περιλαμβάνει τις ακόλουθες πολυεθνικές εταιρείες: Renault, Ford, BMW, Volkswagen, Deutsche Bank, Nat West, Credit National, Coca Cola, Procter and Gamble, Esso, BP, Aventis, Glaxo-Welcome, Hoffmann-La Roche, Boehringer Ingleheim, Compaq, Hewlett Packard, Sun, Apple.

Η βαθμολογία που λαμβάνει ο υποψήφιος υποδηλώνει πόσο καλά μπορεί να επικοινωνεί με άλλα άτομα στο χώρο των επιχειρήσεων, του εμπορίου και της βιομηχανίας. Είκοσι ένα χρόνια μετά την εμφάνισή του, το τεστ TOEIC® αριθμεί πάνω από 2 εκατομμύρια υποψήφιους σε όλο τον κόσμο.

Το τεστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για :

Την αξιολόγηση του επιπέδου γνώσεων των Αγγλικών που απαιτείται

σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.

 Την επιλογή νέου προσωπικού.

                   Την επιλογή των ήδη εργαζομένων-υποψηφίων για προαγωγή.

               Την εκτίμηση εκείνων των εργαζομένων που θα αμειφθούν επιπλέον για

τις γλωσσικές επιδόσεις τους στα αγγλικά.»

(ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ-www.hau.gr)

 

2. Αναγνωρίζεται TOEIC από το ΑΣΕΠ;

Ναι, φυσικά και  αναγνωρίζεται και ας αφήσουν τα ψεύδη όσοι το σαμποτάρουν. Αυτό εξάλλου αποδεικνύεται πανεύκολα με ένα απλό τηλεφώνημα στο Υπουργείο Παιδείας και τον ΑΣΕΠ. Ας μας δείξει κάποιος επιτέλους μια προκήρυξη του ΑΣΕΠ που να μην έχει μέσα το TOEIC. Τσάμπα ο κόπος του. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ!!

π.χ. Φ.Ε.Κ.- Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.- Αρ. Φύλλου 343) η καλή γνώση της Αγγλικής (παραδοσιακά επίπεδο LOWER) αποδεικνύεται και με το TOEIC βαθμολογίας 505 και άνω. Η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής (επίπεδο ADVANCED) αποδεικνύεται και με το TOEIC βαθμολογίας 785 και άνω.

Με άλλα λόγια το TOEIC (505 μόρια) είναι ισότιμο με το FCE (Cambridge), το ECCE (Michigan), τον Κρατικό Τίτλο 1, και το EDEXCEL (επίπεδο καλής γνώσης της Αγγλικής).

3. Πως είναι η δομή της εξέτασης;

Το TOEIC χωρίζεται σε δυο μέρη.

Το Listening (ακουστικό) με 100 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Διαρκεί 45 λεπτά.

Το Reading (Λεξιλόγιο-κείμενα-Γραμματική) με 100 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής γραμματικής, λεξιλογίου & επεξεργασίας κειμένου. Διαρκεί 75 λεπτά.

Ο διαγωνιζόμενος ΔΕΝ εξετάζεται ούτε προφορικά, ούτε στην έκθεση όπως γίνεται σε άλλες εξετάσεις που επίσης πιστοποιούν την καλή γνώση της Αγγλικής (LOWER) και την πολύ καλή γνώση της Αγγλικής (ADVANCED).

 

Όλες οι ασκήσεις του τεστ είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ πολλαπλής επιλογής.

4. Είναι αλήθεια ότι οι εξετάσεις δίνονται κάθε εβδομάδα;

Ναι. Βεβαίως.

5. Γιατί με συμφέρει η άμεση συμμετοχή μου στις εξετάσεις αν δεν περάσω τη πρώτη φορά;

Είναι γεγονός πως αρκετοί εξεταζόμενοι χάνουν την βαθμολογία που επιθυμούν για ελάχιστους βαθμούς. Η σύντομη επανεξέταση τους δίνει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, από τη στιγμή που η κύρια προετοιμασία έχει ήδη γίνει και η γνώση δεν έχει χαθεί ή ξεχαστεί. Μέσα σε ένα μήνα μπορεί ο μαθητής να επαναλάβει τις εξετάσεις.

Επίσης, οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ  βρίσκονται σε συνεχή ροή και οι ενήλικοι υποψήφιοι χρειάζονται τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας άμεσα.

6. Μπορώ να πάρω ταυτόχρονα και το ADVANCED με την ίδια εξέταση;

Ναι. Αυτό μόνο με το TOEIC μπορεί να επιτευχθεί.

Ο διαγωνιζόμενος αποκτά την πιστοποίηση της πολύ καλής γνώσης της Αγγλικής (επίπεδο ADVANCED) αν η βαθμολογία του φτάσει το 785.

Η εξέταση είναι κοινή και για αυτούς που στοχεύουν το επίπεδο LOWER (505 βαθμοί) και για αυτόν που στοχεύει το επίπεδο ADVANCED (785 βαθμοί).

ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΣΕΠ

ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΒΑΘΜΟΣ

Άριστη

Proficiency

905-990

Πολύ Καλή

Advanced

785-900

Καλή

Lower

505-780

Μέτρια

Basic

405-500

 

7. Άκουσα ότι το TOEIC είναι ευκολότερο από τα άλλα πτυχία γλωσσομάθειας. Είναι αλήθεια;

Όχι. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ!!!

Δεν είναι ηλίθιος ο Έλληνας Νομοθέτης που συμβουλεύεται ένα επιτελείο από έμπειρους καθηγητές Αγγλικής.  Όλα τα διπλώματα έχουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας.

Το πλεονέκτημα που παρέχει το TOEIC είναι η δυνατότητα να δίνει κανείς  εξετάσεις κάθε μήνα, στα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

8. Ποιος διενεργεί τις εξετάσεις TOEIC στην Ελλάδα;

Ο εξεταστικός φορέας που οργανώνει το TOEIC στην Ελλάδα είναι η Ελληνοαμερικανική Ένωση (www.hau.gr) (εκπροσωπεί και το Πανεπιστήμιο του Michigan). Ο ΙΔΙΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ LOWER ECCE.

9. Θέλω να αποκτήσω το Lower (ή το Advanced) μέσω TOEIC. Πως μπορώ να προετοιμαστώ για τις εξετάσεις;

Εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Αν ο μαθητής-σπουδαστής απευθυνθεί σε κάποιο συνοικιακό φροντιστήριο και να ρωτήσει για το TOEIC, ενδέχεται να λάβει τις παρακάτω απαντήσεις:

- «Είναι ένα κουρελόχαρτο».

-«Δεν έχει καμία αξία και έχει ημερομηνία λήξης»

-«Ούτε σαν καθαρίστρια δεν θα βρεις δουλειά με αυτό το χαρτί»

-«Είναι πολύ κατώτερο από τα υπόλοιπα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας»

-«Δεν έχει από μόνο του αξία αλλά πρέπει να συνοδεύεται και από άλλα πιστοποιητικά όπως π.χ το Lower του Cambridge ή του Michigan

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ Η ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ

ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΔΙΔΑΚΤΡΑ!!

 10. Μπορούν όλοι οι καθηγητές να διδάξουν το TOEIC;

Το TOEIC απαιτεί διαφορετική προετοιμασία για να εξοικειωθεί κανείς με το στιλ της εξέτασης. Ο καθηγητής που αναλαμβάνει να το διδάξει πρέπει να ξοδέψει πάρα πολύ χρόνο για να μελετήσει το test ώστε να μπορέσει να το διδάξει με επιτυχία.

ΟΙ ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΕΙC

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Είναι απολύτως κατανοητό και καθόλου παρεξηγήσιμο πολλά φροντιστήρια να μην ασχολούνται με το παραπάνω Test για τον παρακάτω λόγο:

Το TOEIC ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Test σαιζόν και ο κάθε μαθητής έχει δικαίωμα να το δώσει οποιαδήποτε Παρασκευή θέλει. Αυτό σημαίνει πως αν πιάσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, διακόπτει και την παρακολούθηση των μαθημάτων, δηλαδή χαμένα δίδακτρα για τους φροντιστηριούχους. Επίσης, αν δεν περάσει, μπορεί ξανά να δοκιμάσει μέσα σε ένα μήνα και όχι (έξι και πλέον όπως με το Lower Cambridge ή Michigan) που και πάλι σημαίνει πως αν επιτύχει θα διακόψει τα μαθήματα.

Όμως, αντί πολλοί φροντιστηριούχοι να πουν ωμά την αλήθεια και να δηλώσουν πως  δεν τους συμφέρει αυτό το Test προβαίνουν σε άνευ προηγουμένου ψεύδη στους αφελείς μαθητές και γονείς λέγοντας :

1.             Το TOEIC δεν αναγνωρίζεται. ΨΕΜΑ. Αν όμως κανείς τους στριμώξει με τις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π τότε λένε πως ναι μεν αναγνωρίζεται αλλά « δεν είναι τόσο καλό». Επίσης ΨΕΜΑ.

Έχει ακριβώς την ίδια μοριοδότηση με τα αντίστοιχα πτυχία FCE (CAMBRIDGE) και ECCE (MICHIGAN) αλλά και τα αντίστοιχα ADVANCED πτυχία των CAMBRIDGE  και MICHIGAN

2.             Πως για να δώσεις το TOEIC πρέπει να είσαι πάνω από 18 ετών, ενήλικας δηλαδή. ΨΕΜΑ. Προσωπικά έχω μια πολύ μεγάλη λίστα μαθητών που πήραν την πιστοποίηση «καλής γνώσης» (LOWER) χωρίς καν να κλείσουν τα 15.

3.             Πως έχει ημερομηνία λήξεως. ΨΕΜΑ. Το TOEIC είναι απεριόριστης χρονικής ισχύος. Εδώ σκοπίμως επιχειρούν να το μπερδέψουν με το TOEFL (Test of English as a Foreign Language) που είναι για σπουδές στο εξωτερικό και όντως διαρκεί ένα ή δύο χρόνια ανάλογα με το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

4.             Πως η ορολογία που το TOEIC περιέχει είναι δυσνόητη στους απλούς μαθητές. ΨΕΜΑ. Δεν είναι ούτε άγνωστη αλλά ούτε και δυσνόητη. Εξαρτάται ποιος και πως την διδάσκει. Εξάλλου, όλοι οι μαθητές που φοιτούν στο γυμνάσιο αλλά και στο λύκειο έχουν σαν μάθημα την ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Όχι μόνο καλούνται να κάνουν εργασίες αλλά τους ανατίθεται και να παίξουν τον ρόλο γενικού διευθυντή επιχείρησης και να παρουσιάσουν οικονομικά πλάνα και καινοτομικά προϊόντα. Πολλοί μαθητές καλούνται ακόμα και να σχεδιάσουν διαφημίσεις.

5. Πως το TOEIC δεν τον γνωρίζει κανένας. Εξαρτάται ποιον ρωτάμε. Αν ρωτάμε κάποιο φροντιστήριο που φοβάται μην χάσει μαθητές στα μισά της χρονιάς επειδή θα πετύχουν στις εξετάσεις του TOEIC και θα σταματήσουν να πληρώνουν το φροντιστήριο, τότε ναι, δεν το «ξέρουν» και φροντίζουν να μην το μάθετε και εσείς. Στην Αθήνα, 3 από τους 4 μαθητές δίνουν για TOEIC. Εξάλλου, εταιρείες σαν την COCA COLA, BMW, FORD, BP κλπ είναι Ο ΚΑΝΕΝΑΣ;

 

ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΨΕΥΔΗ:

1. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

2. ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΤΟΕΙC ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΗΛ: 210-3680090

3. ΣΤΟΝ Α.Σ.Ε.Π

 

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ

 

Ο σωστός μαθητής και γονέας είναι ο καλά πληροφορημένος μαθητής και γονέας. Είναι αυτός που αμφισβητεί και θέτει ερωτήματα. Όμως, η βιοπάλη, η καθημερινότητα και ενδεχομένως η μη πρόσβαση στο διαδίκτυο καθιστούν τον μέσο μαθητή και γονέα ευάλωτο στη παραπληροφόρηση και στα ψεύδη. Χωρίς να το γνωρίζουν, πέφτουν θύματα των συκοφαντών και των δυσφημιστών του TOEIC

 

ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ TOEIC.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ.

ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.

 

«Πιστεύουμε και αγαπάμε το TOEIC γιατί σεβόμαστε και αγαπάμε τους μαθητές μας.»

 

 

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ  Ε.  ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Πλατεία Πανοπούλου 4. Αιγάλεω. Τ.Κ. 12244

Τηλ: 210-5699.779 --- email: depikouris@yahoo.com